Libamájkrém recept

Libamájkrém
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1065

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémes, selymes és házi májkrém!

4 személyre

  • 20 dkg libamáj
  • 1 kiskanál 1 csipet só (legjobb a füstölt)
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 0.4 dl konyak
  • 0.4 dl juharszirup (vagy méz)
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 kiskanál pirított egész bors
  • 0.5 kiskanál pirított édesköménymag
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 db tojás

Elkészítés

A libamájat 1 csipet sóval kevés vajon finoman átpirítjuk.

A konyakot összekeverjük a juharsziruppal, az apróra vágott hagymával, a pirított fűszerekkel és a kakukkfűvel, visszaforraljuk a felére, majd hozzáadjuk a májat és a tojást.

Kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat és a sót, és az egészet simára pürésítjük.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A masszát egy finom kendőn átnyomkodva szufléformákba osztjuk, és betakarjuk műanyag fóliával.

A formákat egy vízzel félig telt mélyebb hőálló edénybe állítjuk, és 1 órára a sütőbe helyezzük. Ahogy kihűlt, hűtőbe tesszük. Pirítóssal, csemegeuborkával kitűnő.


Libamájkrém recepthez kapcsolódó receptek

Libamájkrém

Libamájkrém

Krémes, selymes és házi májkrém!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés