Libamell fényezett zöldségekkel recept

Libamell fényezett zöldségekkel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1356

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a libamell recept zöldségekkel nagyszerű ünnepi menü lehet két személynek.

2 személyre

  • 35 dkg libamellfilé
  • 0 kevés só
  • bors ízlés szerint
  • 2 szál közepes sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 1 fej nagyobb lilahagyma
  • 2 ek méz
  • 0.5 db citrom leve
  • 0.5 dl fehérbor
  • 2 ek balzsamecetkrém (vagy 3 ek)

Elkészítés

A libamellet megtisztítjuk az inaktól és a bőrös felét beírdaljuk. A másik felét sózzuk, borsozzuk és 10 percig állni hagyjuk. A serpenyőt forrósítsuk fel és a bőrös felével lefelé süssük a húst 3-4 percig minden oldalán jó pirosra, teljes lángon. Közben a zsírját öntsük le és tegyük félre letakarva alufóliával.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és tegyük a libamellet a sütőbe, fóliával letakarva. Mindkét felét 20 percig süssük 160 fokon. Ezután vegyük ki a sütőből. Később tegyük vissza a sütőbe, ki ne hűljön tálalásig.

A sárgarépát hosszú hasábokra vágjuk, a padlizsánt apró kockára, és a liba zsírjából 2-3 ek-nyit a serpenyőbe öntünk. A répát a forró zsírra tegyük, karamellizáljuk, majd a padlizsánt hozzáadva folytassuk a keverést, vagy aki tudja, a serpenyővel forgassa a zöldségeket. A lilahagymát karikázzuk fel, és azt is adjuk hozzá. Ha már majdnem kész, a répa kicsit maradjon ropogós, akkor a balzsamecettel ízesítsük, majd a bort is tegyük bele és a citromlevet is. Pár perc után még sózzuk, ha kell és a végén tegyük hozzá a mézet.

Tálra rendezve szépen kétfelé osszuk. A libamellet a bőrével lefelé ferdén szeljük, és tegyük a fényezett zöldség köré: A hús levéből locsoljunk a mellszeletekre.


Libamell fényezett zöldségekkel recepthez kapcsolódó receptek

Libamell fényezett zöldségekkel

Libamell fényezett zöldségekkel

Ez a libamell recept zöldségekkel nagyszerű ünnepi menü lehet két személynek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés