Libazsírban sült krumpli recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ez tényleg olyan jó, hogy hús sem kell hozzá!
- 1 kg krumpli
- 1.25 dl libazsír
- 1 evőkanál vaj
- 2 kiskanál apróra vágott fokhagyma
- 1.5 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 165 ºC-ra. A meghámozott burgonyából dinnyevájóval golyókat vájunk vagy gerezdekre vágjuk, és felhasználásig hideg vízbe tesszük.
A libazsírt egy sütőbe tehető edényben felforrósítjuk, beleforgatjuk a szárazra törölgetett burgonyát, betesszük a sütőbe, és 15 percenként megforgatva, 45 perc alatt ropogósra sütjük.
A vajban 3 perc alatt megpároljuk a fokhagymát. A sült burgonyát szűrőkanállal egy tálba szedjük, összeforgatjuk a fokhagymás vajjal, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Libazsírban sült krumpli recepthez kapcsolódó receptek
Libazsírban sült krumpli
Ez tényleg olyan jó, hogy hús sem kell hozzá!