Libazsírban sült krumpli

Libazsírban sült krumpli

Ez tényleg olyan jó, hogy hús sem kell hozzá!

4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1.25 dl libazsír
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 kiskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1.5 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 165 ºC-ra. A meghámozott burgonyából dinnyevájóval golyókat vájunk vagy gerezdekre vágjuk, és felhasználásig hideg vízbe tesszük.

A libazsírt egy sütőbe tehető edényben felforrósítjuk, beleforgatjuk a szárazra törölgetett burgonyát, betesszük a sütőbe, és 15 percenként megforgatva, 45 perc alatt ropogósra sütjük.

A vajban 3 perc alatt megpároljuk a fokhagymát. A sült burgonyát szűrőkanállal egy tálba szedjük, összeforgatjuk a fokhagymás vajjal, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.