Lila joghurttorta recept

Lila joghurttorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1164

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pár perc alatt kikeverhető a torta könnyű tésztája. A szederlekvártól pedig nagyon izgalmas színe lesz!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

24 centis kapcsos tortaformához:

  • 1.5 dl joghurt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.75 dl semleges ízű étolaj (pl. repceolaj)
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj vagy olaj a sütőformához

A töltelékhez és a mázhoz:

  • 25 dkg szederlekvár
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 csomag instant zselatinpor (hevítés nélkül használható)

Elkészítés

A sütőformát kivajazzuk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A joghurtot a tojásokkal, a cukorral és a citromhéjjal kézimixer habverőjével habosra keverjük. Apránként az olajat is a habos masszához adagoljuk.

A lisztet a sütőporral egy másik tálba szitáljuk, majd kézi habverővel apránként összedolgozzuk a joghurtos keverékkel. A tésztát a sütőformába öntjük és elegyengetjük.

A tortalapot a forró sütőben, középre tolt rácson körülbelül 40 percig sütjük. Ha a tűpróbát elvégezve a hurkapálcikára nem tapad tészta, kivesszük a sütőből. 10 percig a formában pihentetjük, majd süteményesrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tortalapot hosszú pengéjű késsel vízszintesen félbevágjuk. Alsó felét egyenletesen bekenjük 10 dkg szederlekvárral, majd ráhelyezzük a tortalap másik felét.

A mázhoz a maradék 15 dkg szederlekvárt szitán áttörjük, majd összekeverjük a tejszínes krémsajttal és a zselatinporral. A tortát körös-körül bekenjük a mázzal. Ízlés szerint kandírozott ibolyaszirmokkal díszíthetjük.

Előkészítés: 25 perc

Sütés: kb. 40 perc


Lila joghurttorta recepthez kapcsolódó receptek

Lila joghurttorta

Lila joghurttorta

Pár perc alatt kikeverhető a torta könnyű tésztája. A szederlekvártól pedig nagyon izgalmas színe lesz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés