Lilahagymalekvár recept

Lilahagymalekvár
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2574

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a fűszeres lilahagymalekvárt sültek mellé kínáljuk.

2 személyre

  • 4 fej lilahagyma (vagy 5 fej)
  • 3 ek méz (vagy 4 ek.)
  • 3 ek cukor
  • kakukkfű
  • színesbors
  • édes vörösbor
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőbe elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk, míg szép aranybarna színt nem kap.

Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát.

Megszórjuk egy csipet sóval és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt színesborssal és kakukkfűvel. (A borstól finom ízt kap, de nem lesz erős.)

Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még öntünk hozzá bort. Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul. A levét is teljesen fője el! Krémes puha állagú lesz.

Sültek mellé kitűnő. Én a Márton-napi libacomb mellé kínáltam, és nagyon finom volt.


Lilahagymalekvár recepthez kapcsolódó receptek

Lilahagymalekvár

Lilahagymalekvár

Ezt a fűszeres lilahagymalekvárt sültek mellé kínáljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés