Lime-os sajttorta mangómasnival recept

Lime-os sajttorta mangómasnival
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2291

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Dísz vagy desszert? Mindkettőnek tökéletes.

4 személyre

  • 15 dkg gabonás keksz
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 dkg vaj

A töltelékhez

  • 22 dkg krémsajt
  • 20 dkg cukor
  • 1.8 dl lime-lé
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 2.5 evőkanál liszt
  • 0.25 kiskanál só
  • 3 db tojás

A díszítéshez

  • 2 db negyobb mangó
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 1.2 dl tejszín
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A darabokra tört kekszet, a cukrot és a megolvasztott vajat összekeverjük, egy 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalának harmadáig érjen a morzsaborítás, mintegy tálat képezve a tölteléknek. 8 percre a sütőbe tesszük.

A töltelékhez kézi mixerrel, közepes fokozaton felverjük a krémsajtot, és hozzákeverjük a cukrot. Belekeverjük a lime-lét, a tejfölt és a vaníliát, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót is, és az egészet alacsony fokozaton jól összedolgozzuk. Egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük.

A tölteléket beleöntjük a megsütött tésztatálba, és a tortaformát a sütő középső rácsán kb. 1 órán keresztül 160 °C-on sütjük, míg a torta át nem sül. Ezután kivesszük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a formából kivesszük.

A díszítéshez meghámozzuk a mangót, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd keresztben kettévágjuk, és meglocsoljuk a lime-lével. A tejszínt a cukorral felverjük, rákenjük a torta tetejére, és a mangószeletekkel díszítjük.


Lime-os sajttorta mangómasnival recepthez kapcsolódó receptek

Lime-os sajttorta mangómasnival

Lime-os sajttorta mangómasnival

Dísz vagy desszert? Mindkettőnek tökéletes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés