Limoncello recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
1.2 liter 20 %-os likőrhöz:
- 4 db bio citrom héja
- másfél db bio citrom leve
- 1 db bio lime héja
- 0.7 liter erős vodka
- 25 dkg kristálycukor
- 3 dl víz
Elkészítés
A bio citrusokat - is - forró víz alatt megsúroljuk, majd éles burgonyahámozóval vékonyan lehúzzuk a héját. Figyeljünk rá, hogy fehér rész ne kerüljön bele, mert már kis darab is a kelleténél jobban megkeseríti italunkat. Nagyobb befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a vodkát és 1.5 citrom frissen facsart levét. Lefedjük, két hétig sötétebb helyre tesszük, ez alatt az olajos héj intenzív citrus aromája és a szép sárga színezőanyaga az alkoholban már kioldódik. A maradék citromoknak és a zöld citromnak a levét is kifacsarjuk, jégkocka tartóban lefagyasztjuk, így később szükség szerint felhasználhatjuk. Az áztatási idő letelte után finom rostájú műanyag szűrőn át tiszta kancsóba öntjük az aromás vodkát. Mivel a 2 -3 hétig /netán tovább/ ázó citrushéj intenzíven továbbadja alkoholos ízét a szirupnak is, a citromhéjat beletesszük egy kis lábasba, rászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet, lassan felforraljuk, még 3 percig főzzük, majd kiszedjük és kidobjuk. A lehűlt szirupot a citromos vodkához, majd a kancsóból a tiszta üvegekbe öntjük. Behűtve, hűtött likőrös pohárkákba töltve fogyasztjuk.
Egészségünkre!
Készítette: Nyersné Vajda Márta
Limoncello
Hozzászólások a(z) Limoncello recepthez




