Limoncello recept

Limoncello
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1739

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kesernyés-édesen üdítő olasz citromlikőrt Blahunkáné Ági receptjének inspirálására készítettem el. Köszönöm! A vélemények megoszlása ellenére az alkoholos lébe én is öntöttem frissen facsart citromlevet, igaz, csak mérsékelten. Ízlésünk szerint pont eltaláltam az arányt, és a likőrökhöz illő alkoholfok is kedvünkre való volt. Örömömre így új ízzel gazdagodott a saját készítésű likőrjeim választéka. Igaz, a lábam lejártam a drága, kezeletlen biocitrusokért, ugyanis egyes üzlethálózatokban nagy táblákon tették közzé, hogy a citromfélék héja emberi fogyasztásra alkalmatlan, vagyis még alapos mosás után is fogyaszthatatlan. Márpedig citrushéj nélkül nincs limoncello...
16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

1.2 liter 20 %-os likőrhöz:

  • 4 db bio citrom héja
  • másfél db bio citrom leve
  • 1 db bio lime héja
  • 0.7 liter erős vodka
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz

Elkészítés

A bio citrusokat - is - forró víz alatt megsúroljuk, majd éles burgonyahámozóval vékonyan lehúzzuk a héját. Figyeljünk rá, hogy fehér rész ne kerüljön bele, mert már kis darab is a kelleténél jobban megkeseríti italunkat. Nagyobb befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a vodkát és 1.5 citrom frissen facsart levét. Lefedjük, két hétig sötétebb helyre tesszük, ez alatt az olajos héj intenzív citrus aromája és a szép sárga színezőanyaga az alkoholban már kioldódik. A maradék citromoknak és a zöld citromnak a levét is kifacsarjuk, jégkocka tartóban lefagyasztjuk, így később szükség szerint felhasználhatjuk. Az áztatási idő letelte után finom rostájú műanyag szűrőn át tiszta kancsóba öntjük az aromás vodkát. Mivel a 2 -3 hétig /netán tovább/ ázó citrushéj intenzíven továbbadja alkoholos ízét a szirupnak is, a citromhéjat beletesszük egy kis lábasba, rászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet, lassan felforraljuk, még 3 percig főzzük, majd kiszedjük és kidobjuk. A lehűlt szirupot a citromos vodkához, majd a kancsóból a tiszta üvegekbe öntjük. Behűtve, hűtött likőrös pohárkákba töltve fogyasztjuk.

Egészségünkre!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Limoncello

Limoncello

A kesernyés-édesen üdítő olasz citromlikőrt Blahunkáné Ági receptjének inspirálására készítettem el. Köszönöm! A vélemények megoszlása ellenére az alkoholos lébe én is öntöttem frissen facsart citromlevet, igaz, csak mérsékelten.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Limoncello recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. január 11. 12345
B.-né Ági! Elkészítettem, nagyon finom, majdnem hajaz az eredetivel... :) Kösz!!!