Limoncello likőr recept

Limoncello likőr
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1042

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az eredeti recept alapján készítettem el.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 2 liter limoncellóhoz:

  • 8 db citrom
  • 1 liter 90 %-os alkohol
  • 60 dkg cukor
  • 1 liter víz

Elkészítés

Az első lépés alaposan, meleg vízben lemosni a citromokat, ha szükséges, kefével is sikálgassuk le a héját, hogy minden szennyeződéstől mentes legyen. Az alkoholt öntsük egy szélesszájú üvegbe (4 dl-t tegyünk félre későbbre), amit jól le lehet zárni, benne a citrom lehámozott héjával. Jó minőségű alkoholt használjunk, hogy a likőrünk ne váljék jéggé, amikor betesszük a mélyhűtőbe.

Az üveget hagyjuk állni sötét helyen. Szobahőmérsékleten folyik a citromhéj fermentálódása, és szép lassan átveszi az alkohol a citromhéj sárga színét és aromáját. Megközelítőleg 1 hónapig kell pihennie, majd azzal folytatódik, hogy a citrom héjához hozzáöntjük a fazékban külön cukorral felforralt vizet, és hozzáadjuk a félretett alkoholt.

Újabb 1 hónapos pihentetés következik. 30-40 nap után az egészet átszűrjük üvegekbe, a hátramaradt citromhéjat kidobjuk, és az üvegeket hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakjuk. Ekkor készen van a likőr, minden adalék és ízesítő nélkül fel lehet szolgálni, úgy ahogy van.


Limoncello likőr recepthez kapcsolódó receptek

Limoncello likőr

Limoncello likőr

Az eredeti recept alapján készítettem el.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés