Limoncellós pavlova recept

Limoncellós pavlova
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1801

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Citromlikőrös-szedres pavlova - habruhás torta recept.

8 személyre

  • 8 db tojásfehérje
  • 44 dkg cukor
  • 2 kiskanál fehérborecet
  • 7.5 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor + a tetejére
  • 0.6 dl limoncello
  • 30 dkg szeder
  • 20 dkg kék áfonya

Elkészítés

A tojásfehérjét laza habbá verjük, majd félpercenként evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrot, és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, és hozzáforgatjuk az ecetet.

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk egy 22 és egy 15 cm átmérőjű korongot, majd egy sütőlapra helyezzük őket, és elosztjuk rajtuk a habot.

A kisebb pavlovát 50 percig, a nagyobbat 1,5 óráig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt összekeverjük a porcukorral és a limoncellóval, habbá verjük, majd 3:1 arányban elosztjuk a pavlovákon.

A kisebb pavlovát a nagyobbik tetejére helyezzük, megszórjuk a gyümölcsökkel, és porcukorral meghintve tálaljuk.


Limoncellós pavlova recepthez kapcsolódó receptek

Limoncellós pavlova

Limoncellós pavlova

Citromlikőrös-szedres pavlova - habruhás torta recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés