Limoncellós tiramisu recept

Limoncellós tiramisu
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4162

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bódító - és hódító. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a savanykás ízeket.

4 személyre

  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2.5 dl limoncello likőr
  • 5 db citrom
  • 2 dl víz
  • 45 dkg mascarpone
  • savoiardi (vagy más babapiskóta)

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 dl limoncellóval vízgőz fölött alaposan kikeverjük, és állandó kevergetés mellett kb. 5 percig forraljuk. Ha már eléggé besűrűsödött, levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.

Lereszeljük 2 citrom héját. Az összes citromnak kifacsarjuk a levét, és összekeverjük a maradék limoncellóval, 2 dl vízzel és 5 dkg cukorral. Alacsony lángon kb. 5 percig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, az alkohol pedig el nem párolog, majd félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tojásfehérjét habbá verjük. A mascarponét és a reszelt citromhéjat krémesre keverjük, beleforgatjuk a tojásfehérjét és a maradék 5 dkg cukrot, végül három részletben hozzáadjuk a kihűlt tojássárgájás keveréket.

A babapiskótákat beáztatjuk a citromos-limoncellós lébe úgy, hogy alaposan átitatódjanak, de ne ázzanak szét. Egy tálba fektetjük, rákanalazzuk a mascarpone felét, majd ráteszünk még egy réteg babapiskótát és a maradék mascarponét.


Limoncellós tiramisu recepthez kapcsolódó receptek

Limoncellós tiramisu

Limoncellós tiramisu

Bódító - és hódító. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a savanykás ízeket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés