Linguiça recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
962

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A disznótorok évszakában arra gondoltunk, itt az ideje a világ kolbászai egyesítésének, de legalábbis egy asztalra helyezésének. A következőkben néhány, úgy is mondhatnánk, jelentősebb kolbászt mutatunk be önöknek, reméljük, sikerrel. Az sem kerül hátrányos helyzetbe, akinek nincs otthon kolbásztöltő szerkezete. Egy nagyon egyszerű technikával, amit be is mutatunk, kolbász közeli állapotba tudjuk hozni az előkészített húst. A szívünkre vettük volna ugyanis, ha bárki kimarad a kolbászozás örömeiből. Higgyék el, van a merguez megismerése előtti és utáni élet, a boerewors kóstolása pedig új dimenziókat nyit, a boudin blanc (ami ugyan inkább hurkaféleség) nélkül pedig szimplán szegényebb lenne a világ. Győződjenek meg róla!

6 személyre

  • 2 kg sertéscomb
  • 3 kiskanál só
  • 6 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 db szárított csilipaprika, összetörve
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 0.5 kiskanál fahéj
  • 0.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.5 kiskanál szegfűbors
  • 0.6 dl almaecet
  • 1.2 dl víz

Elkészítés

Általában: Nem marad ki semmi jóból akkor sem, ha nincs kolbásztöltő gépe. Íme a technika, mellyel pótolhatjuk. A felkockázott húsokat külön-külön ledaráljuk, a kétféle darált húst a zsírral összedolgozzuk, és még egyszer, együtt is ledaráljuk. A fűszereket a masszában jól elkeverjük, és a húst bélbe vagy műbélbe töltjük. Amennyiben nincs kolbásztöltőnk, használjunk műanyag fóliát!

A húsos keverékből kolbászhoz hasonló pogácsákat formázunk, majd egy műanyag fóliára helyezzük. A fólia két végét szaloncukorszerűen összecsavarjuk. A fóliát az összetekert végeinél fogva sík felületen addig hengergetjük, amíg a hús kolbászformát nem ölt. Hűtőbe rakjuk és sütés előtt a fóliát eltávolítjuk.

Linguiça: Különválasztjuk a hús sovány és zsíros részét (kb. fele-fele kell, hogy legyen), kisebb darabokra vágjuk, ledaráljuk, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Lefedjük és két órán át pihentetjük. Húspogácsákat vagy kis kolbászkákat formálunk belőle.


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Linguiça

A disznótorok évszakában arra gondoltunk, itt az ideje a világ kolbászai egyesítésének, de legalábbis egy asztalra helyezésének. A következőkben néhány, úgy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Linguiça recepthez

thumb
Receptvarázs - 2014. október 01.
Kedves Kisgourmand! Kolbásznál jó ha tartalmaz a hús zsírt is, így mi azt mondjuk, hogy kb. a hús 30%-a jó ha zsíros! Tehát körülbelül azokkal az arányok, amiket Te is írtál. Reméljük finom lesz a kolbász! Üdvözlettel, a receptvarázs csapata
Kisgourmand - 2014. szeptember 30.
T. Receptvarázs!

A Linguica recepthez!
Az elkészítésben az alábbi mondat szerepel:
"A felkockázott húsokat külön-külön ledaráljuk, a kétféle darált húst a zsírral összedolgozzuk, és még egyszer, együtt is ledaráljuk."

De a hozzávalókban csak "2 kg sertéscomb" lett megadva, a másik milyen hús legyen?

"hús sovány és zsíros részét (kb. fele-fele kell, hogy legyen)", tehát 1 kg száraz hús + 1 kg zsíros hús = 60-70 % hús + 40-30 % zsiradék?

Várom a válaszukat!

KG