Linzertészta recept

3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4122

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy 23 cm átmérőjű, lapos gyümölcstortaforma kibéleléséhez elegendő mennyiségű linzertésztát készíthetünk a recept segítségével.

4 személyre

  • 12 dkg liszt
  • 5.5 dkg vaj, kockára vágva
  • 2.5 dkg porcukor átszitálva
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot.

A tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel könnyedén felverjük. Hozzáadjuk a masszához, és egy gömbölyű végű késsel beledolgozzuk. Laza mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk.

Kinyújtás előtt frissen tartó fóliába csomagolva legalább félórára behűtjük.

Tipp:

Édes mandulás omlós tésztához a liszt 3 dkg-ját darált mandulával helyettesítjük (mogyorót vagy diót is tehetünk bele). Narancsos, édes omlós tésztához adjuk a cukorhoz 1 narancs lereszelt héját, a víz helyett pedig narancslét használjunk. (Ugyanígy citrom héjával és levével is elkészíthetjük a tésztát.) A felvert tojáshoz adhatunk 1 kiskanál vaníliakivonatot; ez esetben valamivel kevesebb vízre van szükség.


Linzertészta recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Linzertészta

Egy 23 cm átmérőjű, lapos gyümölcstortaforma kibéleléséhez elegendő mennyiségű linzertésztát készíthetünk a recept segítségével.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés