Linzertorta recept

Linzertorta
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
4745

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ínyencek már 300 éve élvezik a világ legrégebben ismert tortáját, a linzertortát. Készítsd el te is ezt a remek receptet!

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az omlós tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg darált dió
  • 22 dkg cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál fahéj
  • 0.5 db citrom héja és leve
  • 30 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • ribiszkelekvár
  • 1 késhegynyi vanília
  • 1 db fehér ostyalap
  • 4 dkg mandulapehely
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet és a vajat. Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval, és dolgozzuk sima omlós tésztává. Tegyük 30 percre hidegre.

Nyújtsuk ki a tészta kétharmad részét egy kapcsos tortasütő alaplapján. Tegyük rá az ostyalapot, és kenjük meg bőségesen lekvárral úgy, hogy az ostyalap peremén egyujjnyi vastagságú csíkot hagyjunk szabadon.

A maradék tészta kb. kétharmadából sodorjunk ceruzavastagságú tésztacsíkokat, és helyezzük rács alakban a tészta tetejére. A megmaradt tésztából sodorjunk vastagabb hengert, és nyomkodjuk szorosan a torta pereme köré.

Verjünk fel egy tojássárgáját. Kenjük be vele a rácsot és a torta peremét, majd szórjunk a tetejére mandulapelyhet.

Süssük kb. 50 percig, amíg a torta barnára nem sül. Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőformából. Keverjük össze a porcukrot és a vaníliát, és hintsük a tortára.

Tipp:

Felső/alsó láng: 175 °C
Gáz: 2. fokozat

JÓ, HA TUDJUK
A linzertortát darált dió helyett mandulával is elkészíthetjük. A torta alufóliába tekerve 2 hónapig is eláll.


Linzertorta recepthez kapcsolódó receptek

Linzertorta

Linzertorta

Az ínyencek már 300 éve élvezik a világ legrégebben ismert tortáját, a linzertortát. Készítsd el te is ezt a remek receptet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés