Linzertorta házilag recept

Linzertorta házilag
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TOKIO CAT

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
3408

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom és laktató sütemény, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Mivel egy kicsit száraz a linzertorta, ezért egy nagy bögre tejet ajánlok mellé.

4 személyre

  • 250 g vaj
  • 250 g liszt
  • 250 g cukor
  • 250 g darált mandula
  • 1 evők. fahéj és kakaó
  • 1 csipet darált szegfűszeg
  • 100 g málnalekvár
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, (egy kenyérsütő-gép is megcsinálja), majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.

A tésztát 3 részre osztjuk, és ebből kettőt kivajazott, lisztezett tortaformába nyomkodunk.

Ezután málnalekvárral megkenjük. A széleket és a rácsot megcsináljuk a maradék tésztából. A tojás sárgájával megkenjük a tetejét, hogy szépen csillogjon. 170 fokon 35 percig sütjük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!


Linzertorta házilag recepthez kapcsolódó receptek

Linzertorta házilag

Linzertorta házilag

Nagyon finom és laktató sütemény, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Mivel egy kicsit száraz a linzertorta, ezért egy nagy bögre tejet ajánlok mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Linzertorta házilag recepthez

jolcsika - 2010. november 27.
Ezt meg fogom csinálni! Szeintem nagyon könnyű és biztos nagyon finom!