Linzertorta házilag

Linzertorta házilag

Nagyon finom és laktató sütemény, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Mivel egy kicsit száraz a linzertorta, ezért egy nagy bögre tejet ajánlok mellé.

4 személyre

  • 250 g vaj
  • 250 g liszt
  • 250 g cukor
  • 250 g darált mandula
  • 1 evők. fahéj és kakaó
  • 1 csipet darált szegfűszeg
  • 100 g málnalekvár
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, (egy kenyérsütő-gép is megcsinálja), majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.

A tésztát 3 részre osztjuk, és ebből kettőt kivajazott, lisztezett tortaformába nyomkodunk.

Ezután málnalekvárral megkenjük. A széleket és a rácsot megcsináljuk a maradék tésztából. A tojás sárgájával megkenjük a tetejét, hogy szépen csillogjon. 170 fokon 35 percig sütjük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!