Lisztmentes feketeerdő-torta recept

Lisztmentes feketeerdő-torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
23

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a receptet egy francia receptoldalon (meilleurduchef.com) találtam. A különlegessége, hogy liszt és vaj helyett marcipánnal készíti el a tésztát. A torta egyszerű, de nem szabad spórolni a hozzávalókon. Nagyon jó minőségű legyen a csokoládé és a tejszín!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tortalap:

  • 110 gr 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 130 gr fehér marcipánmassza
  • 160 gr porcukor
  • egy csipet só
  • dekoráció: csokoládéreszelék
  • Szirup (1:1 arányban): cseresznyepálinka, 30 °-os cukorszirup

Krém:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliacukor vagy pár csepp aroma

Töltelék:

  • 300 gr konyakos cseresznye (nyáron friss, télen befőtt vagy aszalt cseresznye alkoholba áztatva egy napot legalább)

Elkészítés

A marcipánt a tojások sárgájával turmixgépben összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A csokoládét megolvasztjuk víz fölött és a marcipános masszához adjuk. Habverővel simára keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és ha elkevertük, a csokoládés masszához adjuk, ügyelve rá, hogy a hab ne nagyon törjön. Kivajazott tortaformába (kerek, 23-24 cm-es) öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, 3 rétegre vágjuk fel. A tejszínhabot kemény habbá verjük (ha sikerül jó minőségű tejszínt kapni, nem kell hozzá habfixáló), ízesítjük vaníliával, amikor már felverődött. Főzünk 30 °-os cukorszirupot (kb. fél dl elég), hozzáadunk ugyanannyi cseresznyepálinkát, és ezzel meglocsoljuk a legalsó tortalapot. Kenünk rá tejszínhabot, megszórjuk alkoholba áztatott cseresznyével, rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük sziruppal, tejszínhabbal, rászórjuk a maradék cseresznyét (pár szemet hagyjunk a díszítéshez), a legfelső lapot is megkenjük sziruppal, és az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. Csokireszelékkel megszórjuk, habzsákból habcsókokat nyomunk a tetejére, amelyek közepébe egy-egy cseresznyét ültetünk.


Lisztmentes feketeerdő-torta recepthez kapcsolódó receptek

Lisztmentes feketeerdő-torta

Lisztmentes feketeerdő-torta

Ezt a receptet egy francia receptoldalon (meilleurduchef.com) találtam. A különlegessége, hogy liszt és vaj helyett marcipánnal készíti el a tésztát. A torta egyszerű, de nem szabad spórolni a hozzávalókon. Nagyon jó minőségű legyen a csokoládé…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés