Londoni sajttorta recept

Londoni sajttorta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2332

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom desszert, érdemes kísérletezni vele.

4 személyre

  • A tortához:
  • 150 gr Volkrn vajas keksz
  • 75 gr sózatlan vaj, megolvasztva
  • 500 gr krémsajt
  • 150 gr finom szemű kristálycukor
  • 3 db nagy tojás
  • 3 db nagy tojás sárgája
  • 1.5 evőkanál vanília-kivonat
  • 1.5 evőkanál citromlé
  • egy 20 cm átmérőjű csatos tortaforma
  • extraerős háztartási alufólia

A mázhoz:

  • 140 ml tejföl
  • 1 evőkanál finom szemű kristálycukor
  • 0.5 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés

1. Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

2. Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgájákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.

3. Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.

4. Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából a forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma fele magasságáig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.

5. Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére. Majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen.

Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle


Londoni sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Londoni sajttorta

Londoni sajttorta

Nagyon finom desszert, érdemes kísérletezni vele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés