Lótuszcsipsz recept

Lótuszcsipsz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1138

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Asztaldísznek is elmegy - csipsznek még inkább!

2 személyre

  • 50 dkg lótuszgyökér
  • étolaj a sütéshez

A fűszerkeverékhez:

  • 2.5 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál hagymapor
  • 1 evőkanál cayenne-i bors
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű

Elkészítés

A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és légmentesen záródó befőttesüvegbe töltjük.

A meghámozott lótuszgyökeret zöldséggyaluval vékony karikákra szeljük, majd hideg vízbe áztatjuk, hogy a színét megőrizze, és a felesleges keményítő kioldódjon belőle. Közben egy vastag falú edényt félig megtöltünk olajjal, és 175 °C-ra melegítjük.

A lótuszkarikákat lecsöpögtetjük, papírtörlővel leszárítjuk, majd a forró olajban több adagban kisütjük. Szűrőkanállal konyhai papírtörlőre szedjük, majd miután a felesleges olajat leitattuk, finoman megszórjuk a fűszerkeverékkel. Szobahőmérsékleten tálaljuk. (Ahogy hűl, egyre ropogósabb lesz.)


Lótuszcsipsz

Lótuszcsipsz

Asztaldísznek is elmegy - csipsznek még inkább!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Lótuszcsipsz recepthez

Tóth Rozzy - 2018. február 14.
Speciális külföldi élelmiszereket árusító üzletekben vagy kínai boltokban keresd!
A kínai és japán konyha használja levesek, zöldséges, rizses ételekhez használják. Emellett halas ételekhez is jól illik. Ízesítésére szója vagy tamarinszószt használnak!
thumb
vajdamarta - 2010. szeptember 19.
Áruljátok már el, Magyaro.-n hol kapható a lótuszgyökér? Hobbykellékek szaküzletben a szárazvirágok közt már találkoztam vele, de azt nem lehet chipsnek megsütni:)