Lusta asszony rétese recept

Lusta asszony rétese
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
166

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Készíthetjük befőttel, vagy éppen frissen szedett gyümölccsel is.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók kb. 22x32 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2.5 dkg Rama vajízű margarin a tepsi kikenéséhez

Töltelék hozzávalói:

  • 35 dkg túró
  • 3 dl tej (2,8%-os)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj (v. ízlés szerint)
  • 2.5 dkg Rama vajízű margarin
  • ízlés szerinti gyümölcs (nálam cseresznyebefőtt és őszibarackbefőtt)

Elkészítés

A margarinnal alaposan kenjük ki a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg a margarinnal.)

A többi hozzávalót mérjük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze.

Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen szórjuk bele a margarinnal kikent tepsibe, a maradékot pedig tegyük félre.

A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen morzsoljuk rá a túrót, majd szórjuk meg ízlés szerint gyümölccsel.

Ezután a gyümölcsöt szórjuk meg ízlés szerint az őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a maradék lisztes keveréket.

A tojásokat üssük bele egy tálba, kicsit verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára.

Ezután öntsük rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd csipkedjük rá a margarint. (villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.)

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


Lusta asszony rétese recepthez kapcsolódó receptek

Lusta asszony rétese

Lusta asszony rétese

Készíthetjük befőttel, vagy éppen frissen szedett gyümölccsel is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés