Macaron recept

Macaron
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
3295

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mostan színes sütirkől álmodom - íme, itt vannak!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 17.5 dkg porcukor
  • 12.5 dkg őrölt mandula
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 7.5 dkg cukor
  • színes ételfesték (tetszőleges)
  • mentakivonat (tetszőleges)

A töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 7.5 dkg porcukor
  • ételszínezék (tetszőleges)

Elkészítés

A porcukrot a mandulával aprítógépben nagyon finomra dolgozzuk, majd kanállal átpréselve egy edénybe szitáljuk. (A fennakadt nagyobb darabokra nem lesz szükségünk.)

A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük

a cukrot, majd hozzáadjuk a színes ételfestéket és/vagy a mentakivonatot. Ha többféle színt szeretnénk, a habot osszuk több részre!

A mandulás porcukrot két részletben a tojáshabhoz forgatjuk. Akkor jó, ha a massza fényes és sűrű, és szalagszerűen válik le a spatuláról.

A masszát egy 1 cm-es véggel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsikbe 3 cm-es korongokat nyomunk belőle. A korongok tetejét egy spatulával óvatosan elegyengetjük, majd szobahőmérsékleten 15 percig állni hagyjuk, hogy a felületükön vékony filmréteg képződjön.

A macaronokat 160 °C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben a töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a színezéket, majd összeragasztjuk vele a korongokat.


Macaron recepthez kapcsolódó receptek

Macaron

Macaron

Mostan színes sütirkől álmodom - íme, itt vannak!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés