Madártej karamellel recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A selymesen-krémes szósz a tetején a habkoronával, és a rácsorgatott, ropogós karamellel nagyon finom.
- 1.5 liter tej
- 8 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- mazsola
- méz
- 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
A tejet melegítsük fel forráspontig a vaníliás cukorral.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat)
Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.
A tojások sárgáját a mézzel , a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét.Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.
A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.
Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a forró, karamellizát cukrot.