Madártej krém cseresznyével recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 15 perc
Megnézték: |
Kivételesen sok tojássárgája maradt meg, ezért döntöttem a cseresznyés madártejkrém mellett, amit kevés hűtés után rögtön el kell fogyasztani. Egy kis gyümölccsel felturbózva pont elég egy tartalmasabb leves után.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 8 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 8 db tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 db citrom vékonyra vágott héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál keményítő
- kevés vaj
Elkészítés
A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorfélékkel, vanília kivonattal, majd beleszórjuk a keményítőt, elkeverjük 3 dl hideg tejjel. Kivajazzuk az edényt, felforraljuk a maradék 5 dl tejet, beletesszük a citromhéjat, kis lángra véve lassan belecsurgatjuk a tojásos tejet.
Kb. 1 percig, sűrűsödésig főzzük, de már ne forraljuk, nehogy kipelyhesedjen a tojás. Kiemeljük a citromhéjat, a krémet poharakba szedjük, gyümölccsel gazdagítjuk, díszítjük. Kihűlés után 1 órára a hűtőbe helyezzük, majd azonnal elfogyasztjuk. Ne tároljuk másnapig. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta