Madártej krém cseresznyével recept

Madártej krém cseresznyével
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
2642

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kivételesen sok tojássárgája maradt meg, ezért döntöttem a cseresznyés madártejkrém mellett, amit kevés hűtés után rögtön el kell fogyasztani. Egy kis gyümölccsel felturbózva pont elég egy tartalmasabb leves után.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 8 db tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 db citrom vékonyra vágott héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • kevés vaj

Elkészítés

A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorfélékkel, vanília kivonattal, majd beleszórjuk a keményítőt, elkeverjük 3 dl hideg tejjel. Kivajazzuk az edényt, felforraljuk a maradék 5 dl tejet, beletesszük a citromhéjat, kis lángra véve lassan belecsurgatjuk a tojásos tejet.

Kb. 1 percig, sűrűsödésig főzzük, de már ne forraljuk, nehogy kipelyhesedjen a tojás. Kiemeljük a citromhéjat, a krémet poharakba szedjük, gyümölccsel gazdagítjuk, díszítjük. Kihűlés után 1 órára a hűtőbe helyezzük, majd azonnal elfogyasztjuk. Ne tároljuk másnapig. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Madártej krém cseresznyével recepthez kapcsolódó receptek

Madártej krém cseresznyével

Madártej krém cseresznyével

Kivételesen sok tojássárgája maradt meg, ezért döntöttem a cseresznyés madártejkrém mellett, amit kevés hűtés után rögtön el kell fogyasztani. Egy kis gyümölccsel felturbózva pont elég egy tartalmasabb leves után.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés