Madártej torta - ahogy én készítem recept

Madártej torta - ahogy én készítem
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2878

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szív alakú torta szülinapra készült. Könnyed, habos krémje valóban a madártej páratlanul finom ízére emlékeztet. A takarékos vizes piskóta receptje megtalálható a „Gyümölccsel bevont citromkrémes torta” receptemnél. Értelemszerűen felezni kell a piskóta hozzávalóinak mennyiségét.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 3 db tojásból készült vizes piskóta

Sárga krémhez:

  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 0.5 liter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 rúd vaníliarúd kikapart magjai
  • 5 db tojásfehérje

Habhoz:

  • 4 dl Hulala növényi tejszín

Díszítéshez:

  • étcsokoládé reszelék

Elkészítés

A krémhez hőálló tálban felhabosítjuk a tojássárgájákat a cukorral, majd apránként hozzáöntjük a tejet és a lisztet, közben csomómentesre keverjük. Beleszórjuk a barna vaníliapépet is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, félidőben elegyítjük a vaníliás cukorral.

Vízgőzt készítünk, fölé tesszük a tojásos tálat, sűrűre főzzük, közben figyelünk rá, hogy az alja ne érjen a forró vízhez. Ha már besűrűsödött, lazán belekeverjük a keményre vert tojáshabot,. A krémet levesszük a forró gőzről, hűlni hagyjuk.

A tejszínt keményre felverjük. A langyos sárga krémet a tésztára kenjük, a habbal bevonjuk, hűtőbe helyezzük. Tálalásnál étcsokoládé reszelékkel megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Madártej torta - ahogy én készítem recepthez kapcsolódó receptek

Madártej torta - ahogy én készítem

Madártej torta - ahogy én készítem

A szív alakú torta szülinapra készült. Könnyed, habos krémje valóban a madártej páratlanul finom ízére emlékeztet. A takarékos vizes piskóta receptje megtalálható a „Gyümölccsel bevont citromkrémes torta” receptemnél. Értelemszerűen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Madártej torta - ahogy én készítem recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. december 08. 12345
Kösz, Zsuzsám, aranyos vagy. Mellesleg finom is volt...
Már hetek óta nem jutok ide, és csak az utolsó 5 hozzászólást tudom visszanézni, a régebbieket nem..., sajnos... Ha megírod a mail címed, gyakrabban 'találkoznánk'. Jó készülődést kívánok az ünnep közeledtével. M.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. december 03. 12345
Egész jó lett a tortád,mi újság veled?Én is kaptam szép ajándékot ám,már dicsekedtem vele,de nem olvastad el.Azért is írtam ide,hátha rátalálsz.Szép hetet neked Mártika!