Máglyarakás recept

Máglyarakás
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Megnézték:
4800

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg vajas kifli vagy kalács
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 0.5 kg alma
  • 3 db tojás
  • 0.5 dl rum ( ízlés szerint)
  • 3 kanál barackíz
  • 5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: Az 1-2 napos süteményeket karikára vágjuk, a tojássárgáját a cukorral és olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre - amit egy mély tálba tettünk – ráöntjük. Egy ideig benne áztatjuk.

Egy szélesebb tűzálló tálat kizsírozunk (de lehet tepsi is), és az áztatott süteményt belerakjuk rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt, és a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk. 10 – 15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik, és kissé megpirul. Tűzálló tálba tálaljuk, vagy ha tepsiben sült, kockákra vágva szedőlapáttal adagoljuk.

Tipp: Ha valaki nem szereti a mazsolát akkor helyette rakhat bele cseresznye vagy meggy befőttet.


Máglyarakás recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés