Máglyarakás recept

Máglyarakás
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
krisztim

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4409

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Első máglyarakásom. Az alma azért sötét színű, mert a hűtőből került ki.

4 személyre

  • 4 db alma-reszelve
  • 4 db zsemle (szikkadt)
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 teáskanál fahéj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

5 dkg vajat felolvasztunk, belekeverjük a 4 tojássárgáját, a 15 dkg cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot. A zsemlét kis kockákra vágjuk és a beáztatjuk a fenti lébe.

A reszelt almát egy kiskanál vajjal, fahéjjal serpenyőben kicsit összesütjük. A sütőformát kikenjük vajjal, majd zsemlemorzsával meghintjük.

Alulra a beáztatott zsemle kerül, amit megszórunk dióval. 1 evőkanál lekvárt kevés vízzel összekeverünk és a dió tetejére kenjük. Erre kerül az alma. Közepesen meleg sütőben 30 percig sütjük alsó- felső sütésen.

Közben a 4 tojásfehérjét keményre felverjük és a 2 evőkanál lekvárral összekeverjük.

30 perc után kivesszük a sütőből, és a tojáshabot a tetejére kenjük. 10 percig sütjük alsó-felső sütésen, utána 5 percre rákapcsoljuk a grillt. Kockára vágva tálaljuk.

A végeredményről pedig itt a fénykép.


Máglyarakás recepthez kapcsolódó receptek

Máglyarakás

Máglyarakás

Első máglyarakásom. Az alma azért sötét színű, mert a hűtőből került ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Máglyarakás recepthez

krisztim - 2012. november 24.
S.O.S:
5 dkg vajat felolvasztok, belekeverem a 4 tojássárgáját, 15 dkg cukrot, és 1 csomag vaníliás cukrot és a 4 DL. TEJET.