Máglyarakás

Máglyarakás

Első máglyarakásom. Az alma azért sötét színű, mert a hűtőből került ki.

4 személyre

  • 4 db alma-reszelve
  • 4 db zsemle (szikkadt)
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 teáskanál fahéj
  • zsemlemorzsa
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

5 dkg vajat felolvasztunk, belekeverjük a 4 tojássárgáját, a 15 dkg cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot. A zsemlét kis kockákra vágjuk és a beáztatjuk a fenti lébe.

A reszelt almát egy kiskanál vajjal, fahéjjal serpenyőben kicsit összesütjük. A sütőformát kikenjük vajjal, majd zsemlemorzsával meghintjük.

Alulra a beáztatott zsemle kerül, amit megszórunk dióval. 1 evőkanál lekvárt kevés vízzel összekeverünk és a dió tetejére kenjük. Erre kerül az alma. Közepesen meleg sütőben 30 percig sütjük alsó- felső sütésen.

Közben a 4 tojásfehérjét keményre felverjük és a 2 evőkanál lekvárral összekeverjük.

30 perc után kivesszük a sütőből, és a tojáshabot a tetejére kenjük. 10 percig sütjük alsó-felső sütésen, utána 5 percre rákapcsoljuk a grillt. Kockára vágva tálaljuk.

A végeredményről pedig itt a fénykép.