Magyaros burgonyaleves recept

Magyaros burgonyaleves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
7097

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A magyaros burgonyaleves egy egyszerűen elkészíthető leves a hétköznapokra.

4 személyre

  • 6 szem burgonya (vagy 5 szem)
  • 1 db zeller
  • 2 szál petrezselyem zölddel együtt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek ízvarázs zöldséggel a Maggitól
  • 0 kevés zellerzöld
  • 1 db piros kápia paprika
  • 1 szem paradicsom
  • fűszerpaprika
  • 1.5 l víz

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 3 ek liszt

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk és kockákra vágjuk, majd a zöldségeket is felkarikázzuk tisztítás után. A zellert is kockázzuk, majd a kétféle zöldet apróra vágjuk és egy 2 literes fazékban olajon feltesszük pirítani őket. Ezután 1 ek liszttel megszórjuk és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, majd felöntjük a vízzel.

Ha felforrt, tegyük bele az ízesítőt, a paprikát és a paradicsomot.

Egy tojásból liszttel készítsünk galuskatésztát és mielőtt megfőne, szaggassuk bele a levesbe. Ha feljönnek a tetejére a galuskák, elzárhatjuk alatta a tűzhelyet vagy a főzőlapot.


Magyaros burgonyaleves recepthez kapcsolódó receptek

Magyaros burgonyaleves

Magyaros burgonyaleves

A magyaros burgonyaleves egy egyszerűen elkészíthető leves a hétköznapokra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés