Magyaros gombaleves májgombóccal recept

Magyaros gombaleves májgombóccal
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3247

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hétköznapi ebédeket nem is tudnánk elképzelni levesek nélkül. Az egyik nagy kedvencünk a gombaleves.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 2 szál szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem és a zöldje fűszerpaprika,só bors.A gombóchoz:20 dkg csirkemáj lekaparva, 1 tojás,só ,bors, petrezyelyemzöld aprítva, vöröshagyma,1 ek vaj, 3 ek zsemlemorzsa.
  • fűszerpaprika
  • bors

A gombóchoz

  • 20 dkg csirkemáj lekaparva
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld aprítva
  • vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

Egy 2 literes fazékba olajat öntünk, és a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel. A petrezselymet is belevágjuk. A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat, és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de legyen túl kemény.

15 percet pihentetjük, és ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe. A húsleves kockát beledobjuk, keverjük, és szép lassan készre főzzük. Aki szereti erősen, az egy kevés chillipaprikát is vágjon bele.


Magyaros gombaleves májgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Magyaros gombaleves májgombóccal

Magyaros gombaleves májgombóccal

A hétköznapi ebédeket nem is tudnánk elképzelni levesek nélkül. Az egyik nagy kedvencünk a gombaleves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Magyaros gombaleves májgombóccal recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 27.
A hozzávalók:20 dkg csiperke gomba, 2 szál sárgarépa,1 szál petrezaelyem,és a zöldje is, fűszerpaprika,só bors.A gombóchoz:20 dkg csirkemáj lekaparva, 1 tojás,só ,bors, petrezyelyemzöld aprítva, vöröshagyma,1 ek vaj, 3 ek zsemlemorzsa.
thumb
Receptvarázs - 2013. február 26.
Kedves Zsuzsa! Töröltük a másik receptet! Vizsgáljuk a hibát! Sajnos itt is lemaradtak a hozzávalók, megírnád nekünk? Köszönjük, receptvarazs
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 25.
Kérlek Receptvarázs! a dupla receptektől szabadítsatok meg!Köszi.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 22.
Kedves Recept varázs!Az adatbázis hibát kiírja a gépem,és ez nem tudom mitől van.Ilyenkor a hozzávalók nem jelennek meg.Mit csinálok rosszul?