Magyaros karalábéleves recept

Magyaros karalábéleves
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
36060

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kertemből lassan fel kell szedni a zöldségeket is, és az idén szép nagyokra nőttek a karalábék. Egy egyszerű és gyors zöldséglevesnek kiváló alapanyag.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg karalábé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg petrezselyem gyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál ételízesítő/ el is maradhat
  • só, bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • 3 dkg levestészta (pl. tyúknyelv, eperlevél)
  • 1.5 liter víz

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük egy fazékban, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre sütjük és megszórjuk a liszttel. Amikor átforrósodik, rátesszük a fűszerpaprikát, összekeverjük és felengedjük a vízzel.

Bele tesszük a zöldségeket és a fűszereket a petrezselyemzöldön kívül, felforraljuk, és amikor abbahagyja a habzást, lassú tűzön fedő alatt félig megfőzzük. Ekkor beletesszük a tésztát, a petrezselyemzöldet, és készre főzzük. Tálaláskor meglocsolhatjuk kikevert tejföllel.

Készíthetjük vajas petrezselymes galuskával is, úgy még finomabb. 10 dkg lisztben elmorzsolunk 2 dkg vajat, beleütünk egy tojást, sózzuk, beletesszük 5 szál összevágott petrezselyemzöldet, és annyi vízzel keverjük össze, hogy szaggatható lágy galuskatésztát kapjunk. A forró levesbe kiskanállal beleszaggatjuk.


Magyaros karalábéleves recepthez kapcsolódó receptek

Magyaros karalábéleves

Magyaros karalábéleves

A kertemből lassan fel kell szedni a zöldségeket is, és az idén szép nagyokra nőttek a karalábék. Egy egyszerű és gyors zöldséglevesnek kiváló alapanyag.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés