Májgombóccal tálalt húsleves recept

Májgombóccal tálalt húsleves
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3971

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem akartam még egyszer a leves elkészítését leírni. Könnyen megtalálható.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A májgombóc hozzávalói:

  • 1 db csirkemáj
  • 1 db tojás
  • 1 db kis fej lila hagyma
  • 5 lapos evőkanál búzadara
  • 1 mokkáskanál petrezselyem zöld
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 mokkáskanál delikát ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

A hagymát megpucolom, nagyon apró kockára vágom, és az egy evőkanál olívaolajon üvegesre párolom, félreteszem hűlni. A csirkemájat megtisztítom, leöblítem, és megkaparom. A tojást enyhén felverem a puha vajjal, vagy margarinnal, és a fűszerekkel, és állandó kevergetés mellett belekeverem a búzadarát, majd a megkapart májat, és a kihűlt dinsztelt hagymát. Fél órát állni hagyom.

A közben elkészült húslevesből egy kis lábasba kiveszek fél litert, és ha újra forr beleszaggatom kávéskanállal a kissé megduzzadt gombóc alapanyagot. Lassú tűzön éppen, hogy gyöngyözzön főzöm, majd lekapcsolva alatta a lángot, fedő alatt készre főzöm. Az így készített gombócok nem száradnak ki, és tálaláskor a levével együtt tehetjük a húslevesünkbe. Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Újházi tyúkhús leves receptje: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/ujhazi_tyukhus_leves


Májgombóccal tálalt húsleves recepthez kapcsolódó receptek

Májgombóccal tálalt húsleves

Májgombóccal tálalt húsleves

Nem akartam még egyszer a leves elkészítését leírni. Könnyen megtalálható.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés