Májgombóccal tálalt húsleves recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Nem akartam még egyszer a leves elkészítését leírni. Könnyen megtalálható.
A recept hozzávalói ( személyre)
A májgombóc hozzávalói:
- 1 db csirkemáj
- 1 db tojás
- 1 db kis fej lila hagyma
- 5 lapos evőkanál búzadara
- 1 mokkáskanál petrezselyem zöld
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 mokkáskanál delikát ételízesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés
A hagymát megpucolom, nagyon apró kockára vágom, és az egy evőkanál olívaolajon üvegesre párolom, félreteszem hűlni. A csirkemájat megtisztítom, leöblítem, és megkaparom. A tojást enyhén felverem a puha vajjal, vagy margarinnal, és a fűszerekkel, és állandó kevergetés mellett belekeverem a búzadarát, majd a megkapart májat, és a kihűlt dinsztelt hagymát. Fél órát állni hagyom.
A közben elkészült húslevesből egy kis lábasba kiveszek fél litert, és ha újra forr beleszaggatom kávéskanállal a kissé megduzzadt gombóc alapanyagot. Lassú tűzön éppen, hogy gyöngyözzön főzöm, majd lekapcsolva alatta a lángot, fedő alatt készre főzöm. Az így készített gombócok nem száradnak ki, és tálaláskor a levével együtt tehetjük a húslevesünkbe. Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Újházi tyúkhús leves receptje: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/ujhazi_tyukhus_leves