Májgombóc leves recept

Májgombóc leves
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4310

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha gombóc, legyen nagy! És természetesen májas!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 22 dkg marhamáj
  • 2 evőkanál vaj (vagy csontvelő)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál majoranna
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1.5 liter húsleves

Elkészítés

Az apróra vágott májat összedolgozzuk a vajjal, a fokhagymával, a citromhéjjal és a majoránnával.

Hozzáadjuk az enyhén felvert tojást, a zsemlemorzsát és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és szobahőmérsékleten

állni hagyjuk.

A masszából kézzel gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesben fedő alatt 15 percig főzzük őket.


Májgombóc leves recepthez kapcsolódó receptek

Májgombóc leves

Májgombóc leves

Ha gombóc, legyen nagy! És természetesen májas!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés