Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve recept

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1193

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Puha és omlós hús, a közepén szaftos csirkemájjal, kívül pedig pirosra, ropogósra sült szalonnával.

2 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db csirkemáj
  • 8 szelet császárszalonna (v. bacon)
  • fehér őrölt bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl fehér bor

Elkészítés

A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)

A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.

Tálaláskor helyezzük a pirosra sült húst, és a köretet a tányérra, majd úgy kínáljuk.


Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve recepthez kapcsolódó receptek

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve

Puha és omlós hús, a közepén szaftos csirkemájjal, kívül pedig pirosra, ropogósra sült szalonnával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés