Majonézes csirke recept

Majonézes csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1874

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A majonéz, amit régen olajvajnak is neveztek, valószínűleg Franciaországból származik. Néhány szakértő még továbbmegy, és a majonéz pontos eredetét Bayonne városában véli megtalálni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg csirkehús (pl. csirkemellfilé)
  • 2 db zellerszár
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db salátaszív
  • ecet vagy citromlé
  • szardella és kapribogyó ízlés szerint
  • dió- vagy olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A csirkemellfilét főzzük sós vízben kb. 20 percig. Ezután hagyjuk kihűlni, és vágjuk kockákra vagy szeletekre.

Szedjük le a zellerszárról a leveleket, néhány friss zöld levelet pedig tegyünk félre. A szárat vágjuk fel 2 cm-es darabokra.

Blansírozzuk (dobjuk 1-2 percre forró vízbe) a zellerszárat, majd hideg vízben hűtsük le. A tojásokat főzzük keményre, és vágjuk negyedekre. Mossuk meg a salátaleveleket.

A majonézhez keverjük össze a tojássárgáját a sóval és a borssal, majd habverővel vagy mixerben verjük habosra. Adjunk hozzá néhány csepp ecetet vagy citromlevet. Először cseppenként, majd vékony sugárban öntsük hozzá az olajat.

Keverjük össze a húst, a zellert és a majonézt. Díszítsük salátalevelekkel és tojásgerezdekkel. Ha szeretjük, díszítsük a salátát kapribogyóra göngyölt szardellával.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
Az olajvaj vagy majonéz csak akkor sikerül, ha nagyon jó minőségű olajat használunk hozzá. Az olajat folyamatos keverés mellett addig kell adagolni, amíg a mártás krémszerű nem lesz (ezért nem lehet pontos mennyiséget megadni).


Majonézes csirke

Majonézes csirke

A majonéz, amit régen olajvajnak is neveztek, valószínűleg Franciaországból származik. Néhány szakértő még továbbmegy, és a majonéz pontos eredetét…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés