Majonézes tormás céklasaláta recept

Majonézes tormás céklasaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1835

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes saláta, akár kenyérre is kenhetjük.

4 személyre

  • 1 kg zsenge cékla
  • 1 evőkanál majonézes torma
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0.5 db citrom leve
  • kevés őrölt kömény
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A céklát héjában puhára főzöm, majd ha kihűlt, a héját leszedem. Könnyen lejön. Durva reszelőn lereszelem, sózom, cukrozom. A tejfölt a majonézzel, tormával meg a fűszerekkel összekeverem, és a citrom levét is hozzáöntöm. Az öntettel elkeverem a céklát, behűtöm, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután tálalhatom is. Hideg tálak, vagy sült húsok mellé kiváló, de kenyérre kenve is nagyon finom.


Majonézes tormás céklasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Majonézes tormás céklasaláta

Majonézes tormás céklasaláta

Ízletes saláta, akár kenyérre is kenhetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés