Majonézes tormás céklasaláta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Ízletes saláta, akár kenyérre is kenhetjük.
- 1 kg zsenge cékla
- 1 evőkanál majonézes torma
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál porcukor
- 0.5 db citrom leve
- só
- kevés őrölt kömény
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A céklát héjában puhára főzöm, majd ha kihűlt, a héját leszedem. Könnyen lejön. Durva reszelőn lereszelem, sózom, cukrozom. A tejfölt a majonézzel, tormával meg a fűszerekkel összekeverem, és a citrom levét is hozzáöntöm. Az öntettel elkeverem a céklát, behűtöm, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután tálalhatom is. Hideg tálak, vagy sült húsok mellé kiváló, de kenyérre kenve is nagyon finom.
Majonézes tormás céklasaláta recepthez kapcsolódó receptek
Majonézes tormás céklasaláta
Ízletes saláta, akár kenyérre is kenhetjük.