Majoránnás burgonyaleves recept

Majoránnás burgonyaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2388

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál friss majoránna apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 7.5 dl zöldségalaplé
  • 0.75 dl habtejszín
  • 1.25 dl tej
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 30 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 db édesburgonya
  • 0.5 db zellergumó (kb. 15 dkg)
  • 1 kis szál póréhagyma
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát és az édesburgonyát. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban, és fonnyasszuk benne a vöröshagymát és a fokhagymát kb. 3 percig. Adjuk hozzá a kétféle burgonyát, és pirítsuk őket állandóan keverve kb. 5 percig.

Öntsük hozzá az alaplét és a bort. Forraljuk fel és hagyjuk az egészet alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig csendesen főni. Közben tisztítsuk meg és vágjuk kis kockákra a zellert és a sárgarépát. Tisztítsuk meg a póréhagymát is, majd vágjuk vékony karikákra.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne 5 perc alatt ropogós-puhára a zellert, a répát és a póréhagymát. Vegyük ki a zöldségeket a serpenyőből, és tartsuk őket melegen.

Pürésítsük a burgonyát és az édesburgonyát az alaplével együtt, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük az egészet össze. Adjuk hozzá a majoránnát. Forrósítsuk fel ismét a levest, de ne hagyjuk felforrni. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

Verjük fel a tejszínt félkemény habbá, és könnyedén keverjük a leveshez. Osszuk el a levest négy tányérba, és kanalazzuk rá a zöldségeket. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Ha nem kapunk friss majoránnát, használjunk helyetten 1/2 kiskanál szárított majoránnát.

A recept tápértéke:

Adagonként: 285 kcal (1188 kJ), 7 g fehérje, 16 g zsír, 28 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés