Majoránnás krumplifőzelék Stefánia szelettel recept

Majoránnás krumplifőzelék Stefánia szelettel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6451

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy remek krumplifőzelék recept majorannával és Stefánia szelettel.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A krumplifőzelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 2 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1.5 evőkanál liszt
  • 1 dl tej (tetszőleges)
  • 1 evőkanál frissen aprított majoránna
  • só, bors

A Stefánia szelethez:

  • olaj a forma kikenéséhez
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majoránna (tetszőleges)
  • só, bors

Elkészítés

A felszeletelt hagymát vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott fokhagymát.

Hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott krumplit, rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és lassú tűzön puhára főzzük.

A tejszínt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk. Végül hozzáadjuk a majoránnát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Vékonyan kiolajozunk egy őzgerincformát vagy más, keskenyebb sütőformát.

A darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a majoránnával, majd sózzuk, borsozzuk.

A keveréket a sütőformába töltjük úgy, hogy azt teljesen kitöltse, majd a sütőben aranybarnára

sütjük.


Majoránnás krumplifőzelék Stefánia szelettel recepthez kapcsolódó receptek

Majoránnás krumplifőzelék Stefánia szelettel

Majoránnás krumplifőzelék Stefánia szelettel

Egy remek krumplifőzelék recept majorannával és Stefánia szelettel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés