Makadámdiós rizsroppancs recept

Makadámdiós rizsroppancs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
993

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 15 dkg makadámdió
  • 20 dkg puffasztott rizs
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 kiskanál só
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A felaprított diót és a rizst összekeverjük. A cukrot a vízben alacsony lángon kevergetve feloldjuk. Amikor karamellizálódni kezd, beletesszük a tejszínt és a vajat. A tűzről levéve megsózzuk, és hozzáadjuk a vaníliát is.

A rizses-diós keveréket összedolgozzuk a karamellás öntettel, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elosztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd darabokra tördeljük.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a rizsroppancsok tetejére öntjük és hagyjuk megszilárdulni.


Makadámdiós rizsroppancs recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés