Mákos barackos

Mákos barackos
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 20 dlg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg keményitő
  • 1 tasak sütőpor

A töltelékhez

  • 3.5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg darált mák
  • 8 dkg búzadara
  • 3 kanál rum
  • 17 dkg cukor
  • 1 kg sárgabarack
  • 3 db tojás
  • 1 tasak tortazselé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat kikavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojásokkal. Beledolgozzuk a sütőporral és keményítővel összevegyített lisztet. Beletesszük egy kikent tepsibe.

A tejet felforraljuk a vajjal. Hozzáadjuk a mákot és a búzadarát, főzzük egy rövid ideig. A rumot összevegyítjük 15 dkg cukorral, a krémhez adjuk. Az edényt levesszük a tűzről, a krémet hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A barackokat megforrázzuk, lehúzzuk a héját és félbe vágjuk, kimagozzuk. A tojásokat a mákos krémhez adjuk és beledolgozzuk, azután a krémmel beborítjuk a lapot. A barackokat a krémre tesszük,gömbölyű felükkel felfelé. 40 percig sütjük.

A tortazselét 2 kanál cukorral elkavarjuk 250 ml vízben felforraljuk. Levesszük a tűzről, egy keveset hagyjuk hűlni, majd a forró süteményre ráöntjük. Hagyjuk megszilárdulni.