Mákos bejgli recept recept

Mákos bejgli recept
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2713

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ahány ház, annyi bejgli!

6 személyre

  • 6 evőkanál 55 fokos tej
  • 7 gr porélesztő
  • 5 dkg cukor
  • 4 evőkanál étolaj + a kelesztéshez
  • 1.25 kiskanál nagy szemű só
  • 1 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg liszt + a dagasztáshoz
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál tejszín
  • mák a díszítéshez

A töltelékhez:

  • 0.9 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 3 evőkanál vaj
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 0.25 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés

A tejben 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. Hozzákeverjük a cukrot, az olajat, a sót, az egész tojást és az egyik tojássárgáját, majd hozzáadjuk a lisztet, és az őrölt gyömbért, azután belisztezett felületen 6 perc alatt simára dagasztjuk.

A tésztát enyhén kiolajozott tálba tesszük, és lefedve 2 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lenyomkodjuk, majd újabb 1 órát kelesztjük.

A töltelékhez a tejet a cukorral, a mákkal, a vajjal és a citromhéjjal közepes lángon simára főzzük, majd hozzáadjuk a vaníliát, és hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A tésztát átgyúrjuk, két darab 25x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.

A hosszabb oldalakat 2,5 cm-nyire felhajtjuk, és a rövidebb oldalról kezdve feltekerjük a tésztát úgy, hogy végül egy kb. 7,5–10 cm széles rudat kapjunk.

A bejgliket a hajtással lefelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd a tetejüket megkenjük a maradék tojássárgájával elkevert tejszínnel, megszórjuk a mákkal, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Mákos bejgli recept recepthez kapcsolódó receptek

Mákos bejgli recept

Mákos bejgli recept

Ahány ház, annyi bejgli!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés