Mákos és diós bejgli recept

Mákos és diós bejgli
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6216

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érdemes elkészíteni ezt a diós, illetve mákos bejgli receptet, mert sokáig friss marad a tésztája.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás sárgája

A diós töltelékhez

  • 1 dl víz
  • 30 dkg cukor sziruppá főzve
  • 30 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg jól megmosott mazsola

A mákos töltelékhez

  • 2 dl víz
  • 30 dkg cukor sziruppá főzve
  • 30 dkg darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg jól megmosott mazsola

Elkészítés

A kimért lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a zsírt, elkeverünk benne egy csipet sót és 2 evőkanál cukrot. Egy evőkanál cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a tojást és egy sárgáját a lisztbe tesszük, majd a felfuttetott élesztővel és a többi tejjel bedagasztjuk a tésztát. Olyan mennyiségű tejet használjunk, hogy lágy pogácsatésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és négy cipót készítünk belőle. Addig pihentessük, amíg elkészítjük a töltelékeket.

Diós töltelék: 1 dl víz, 30 dkg cukor, sziruppá főzve, bele 30 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja és leve, 5 dkg jól megmosott mazsola. Így készül a mákos is, csak 2 dl vízzel és dió helyett 30 dkg mákkal.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Fagyott zsírral kikent tepsiben kb. 20 percen át kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütési idő a sütőtől is függ, én 30 percig sütöttem gázsütő 4-5 fokozatán.

Tálalásnál, aki igényli, gyengén meghintheti porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Mákos és diós bejgli recepthez kapcsolódó receptek

Mákos és diós bejgli

Mákos és diós bejgli

Érdemes elkészíteni ezt a diós, illetve mákos bejgli receptet, mert sokáig friss marad a tésztája.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mákos és diós bejgli recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. december 31.
Megint valami történt feltöltés közben, és lemaradtak a hozzávalók. Itt küldöm, kérlek javítsátok ki. Köszönettel Ibolya
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tejföl, csipet só, 2 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 25 dkg darált dió,tetszés szerinti mennyiségű szilvalekvár, és rum, 2 csomag vaníliás cukor, a bevonáshoz egy csomag étcsokoládé tortabevonó.
Boldog Új Évet kívánok a stáb minden tagjának, és a többi receptet feltöltő sütő, főző "társamnak": ibi1950