Mákos guba recept

Mákos guba
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
9122

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Újév napján Németország északi részén gyakran esznek mákos gubát  - akár azt is mondhatnánk, hogy sokak számára az újévi harangszó és a mákos guba olyan elválaszthatatlan egymástól, mint a menyasszony és a vőlegény.

4 személyre

  • 1 l tej
  • 3 szikkadt kifli vagy zsemle
  • 24 dkg cukor
  • 25 dkg darált mák
  • 6 dkg mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg reszelt mandula vagy mandulapehely

Elkészítés

Forraljuk fel a tejet. Közben vágjuk fel a kifliket vagy zsemléket hüvelykujj vastagságú szeletekre, és tegyük tálba. Öntsük rá a tej felét. Áztassuk 20 percig, és szórjunk rá 3 dkg cukrot.

Közben keverjük össze a mákot és a mazsolát. Öntsük a maradék cukrot és a vaníliás cukrot a megmaradt forró tejbe. Várjuk meg, amíg a cukor felolvad, majd adjuk hozzá a mákos keveréket. Hagyjuk a mákszemeket a még meleg tűzhelyen vagy nagyon alacsony hőfokon megduzzadni.

Rétegezzük a beáztatott kifli-, illetve zsemleszeleteket és a mákos keveréket 4 szép üvegtálba vagy kehelybe.

Végül szórjuk rá a vékonyra szeletelt mandulát. Hagyjuk legalább 2 óra hosszat hideg helyen állni.

Tipp:

A vaníliás cukor helyett adhatunk a mákos gubához néhány csepp rózsavizet.


Mákos guba recepthez kapcsolódó receptek

Mákos guba

Mákos guba

Újév napján Németország északi részén gyakran esznek mákos gubát  - akár azt is mondhatnánk, hogy sokak számára az újévi harangszó…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés