Mákos krémes recept

Mákos krémes
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2309

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már nem is emlékszem hol találkoztam ezzel a recepttel, de rögtön megtetszett ahogy megláttam. Nagyon finom. A mákot ne túlozzuk el.

4 személyre

  • Hozzávalók a gyúrt tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

A csokimázhoz:

  • 9 dkg tej tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

A gyúrt tésztához a hozzávalókat géppel összedolgozzuk.

Két részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket egyformára, és az egyiket 23x32 cm-es tepsibe téve világosra sütjük, félretesszük hűlni. A másik lapot másik tepsibe helyezzük és alá lisztezünk. Szükségtelen kenni, feltéve, ha bevonatos a tepsi A szokásos módon piskótát keverünk a hozzávalókból, ezt a másik lapra kenjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 160-170-en megsütjük.

A krémhez a vajat kikeverjük a cukorral a pudingport a 3 dl tejjel elkeverjük, és pudingot főzünk belőle. Ha a vajas krém és a puding egyforma hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép egynemű lesz, és nem csapódik ki belőle semmi. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tésztára. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot. A csokimázat, amihez a gőz felett megolvasztott tej bevonó és 3 evőkanál olaj elegyét simára keverünk, a fedőlapra kenjük. A sütemény tetejére fehércsokit is lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kapunk.


Mákos krémes recepthez kapcsolódó receptek

Mákos krémes

Mákos krémes

Már nem is emlékszem hol találkoztam ezzel a recepttel, de rögtön megtetszett ahogy megláttam. Nagyon finom. A mákot ne túlozzuk el.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés