Mákos méteres (Ibolya módra) recept

Mákos méteres (Ibolya módra)
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3560

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a receptnek a segítségével variálható métereskalácsot készíthetünk. A tésztája lehet mákos vagy diós, és a hozzá illő krémet készíthetjük el hozzá.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 3 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg őrölt mák (esetleg dió)
  • 16 dkg finom liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1.25 dl tejföl
  • 12.5 dkg olvasztott vaj vagy margarin (én kókuszvajjal készítettem)

A krémhez

  • 2 csomag epres főzőpudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

A mázhoz

  • 2 tábla Katica tortabevonó (én egy csomag Dr. Oetker tortabevonóval készítettem, ez a legegyszerűbb)
  • 6 evőkanál olaj

Elkészítés

Kimérjük a hozzávalókat és egy őzgerinc sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához való vajat (vagy amit használunk) felolvasztjuk, és félretesszük hűlni.

A többi hozzávalóból elkészítjük a tésztát. Már a mérésnél összekeverjük a lisztet a mákkal és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal - a fehérjét nem kell külön felverni habnak. Belekeverjük a tejfölt, majd apránként az összekevert lisztet, és a legvégén kerül bele a már kihűlt olvasztott vaj. A keveréket belekanalazzuk a sütőformába és a sütőtől függően 180 fokon, kb. 40-45 perc alatt (tűpróba szükséges) megsütjük, kihűtjük, majd az őzgerincforma bordái mentén felszeleteljük, és a közben elkészített pudingos krémmel megkenve összeragasztjuk.

A pudingport a tejjel és 6 kanál cukorral felfőzzük, miután kihűlt összekeverjük a közben habosra kevert margarinnal és a maradék porcukor keverékével.

A mázhoz a tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk és belekeverjük a 6 evőkanál olajat, ha már kissé kihűlt, a betöltött tésztát bevonjuk vele. Hideg helyen jól kihűtjük, majd ferdén szeleteljük. Az egy csomag Dr. Oetker bevonó pont elegendő a tészta bevonására, és elég, ha 75 fokos vízben felolvasztjuk a csomagoló anyagban, és 5 perc után, már használható is! Ez a legegyszerűbb megoldás a sütemények bevonására.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Mákos méteres (Ibolya módra) recepthez kapcsolódó receptek

Mákos méteres (Ibolya módra)

Mákos méteres (Ibolya módra)

Ennek a receptnek a segítségével variálható métereskalácsot készíthetünk. A tésztája lehet mákos vagy diós, és a hozzá illő krémet készíthetjük el hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mákos méteres (Ibolya módra) recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 06.
Nagyon tetszik a mákos méteresed,ha nem bánod megsütöm én is.Köszi a receptet.