Mákos nudli recept

Mákos nudli
2.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a burgonyás alaptészta, sok mindenféle tésztának lehet az alapja. Tálalhatjuk, még a mákon kívül diósan, vagy pirított darásan ( édesen, vagy sósan csemege uborkával), de ha kuriózum sós változatra vágyunk, akkor tehetünk rá zsíron és hagymán dinsztelt savanyú káposztát, amit előtte apróra vágtunk. Ezt a tésztát kisüthetjük olajban pogácsának, de ez az alapja a szilvalekváros derelyének, vagy a szilvás gombócnak is. Mindkettőt tálalhatjuk pirított darával, vagy prézlivel, illetve mákosan. Amennyiben van gnocci készítő formánk, az is készülhet ebből az alaptésztából, amit szintén sokféle módon variálhatunk tovább.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg héjában főtt burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés

A megtisztított burgonyát átnyomjuk a burgonyanyomón, pici sót teszünk bele, és a liszttel tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra sodorjuk, elvagdossuk két ujjnyi széles csíkokra, majd a csíkokat pedig ismét egy ujjnyi kis téglalapokká. A lapkákat jó lisztezett deszkán kis hengerekké sodorjuk, Forró sós vízben kifőzzük.


Mákos nudli recepthez kapcsolódó receptek

Mákos nudli

Mákos nudli

Ez a burgonyás alaptészta, sok mindenféle tésztának lehet az alapja. Tálalhatjuk, még a mákon kívül diósan, vagy pirított darásan ( édesen, vagy sósan csemege…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés