Mákos nudli recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Könnyű fogás, finom desszert. Egy kicsit munkaigényes, de minden perc ráfordítás megéri :-)
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 evőkanál olaj a főzővízbe
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg porcukor
Elkészítés
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.
A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük.
Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csipet sót és a lisztet.
Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és 2 ek olajjal.
Tépünk belőle egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk. Egy éles késsel 2,5-3 cm hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.
Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban főztem ki), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.
Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, a kifőtt nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros mák.