Mákos püspökkenyér hibiszkusszal recept

Mákos püspökkenyér hibiszkusszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
96

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tavalyról maradt kandírozott hibiszkuszom. Eldöntöttem, hogy mákkal készítem el az újabb gyümölcskenyér-változatomat. Annyira tetszik a színe, hogy fantasztikusan lehet díszíteni vele a desszerteket! De nem utolsósorban finom az íze is. Sokan tán nem is tudják, hogy ehető virág. Itt a példa, és javaslom a kipróbálását. Minden olyan helyen megvásárolható, ahol kandírozott gyümölcsöket, és magvakat árulnak. A piacokon is fellelhető.

4 személyre

  • 25 dkg margarin
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg süteményliszt
  • 5 dkg őrölt mák
  • 3 dkg fenyőmag
  • 3 db aprított kandírozott hibiszkusz
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál citrusfélék apróra kockázva
  • 6 g instant narancshéj
  • 3 dkg mazsola
  • 1 evőkanál vaníliaaroma

Elkészítés

1. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját apránként hozzáadagoljuk a vanília aromával. Dolgozzunk robotgéppel, sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

2.A tojásfehérjét külön kézi robotgéppel 1 evőkanál porcukorral, és csipet sóval ne túl keményre verjük fel.

3. A lisztbe keverjük a sütőport, az őrölt mákot, narancshéjat, fenyőmagot, citrusokat, és a megmosott mazsolát, meg a hibiszkuszt.

4. A tojásos habba keverjük a lisztes keverék felét, majd ha elkevertük, akkor a tojásfehérje habot, és ezt is egy spatulával keverjük össze. Végül a maradék lisztes keverék is kerüljön bele, óvatosan körkőrös mozdulatokkal, és az előre elkészített kikent formákba adagoljuk a masszát.

5. A formákba eligazítjuk, és előmelegített sütőbe téve 170 C-on 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.A csokoládét olvasszuk fel kevés olajjal, és ha kihűltek a kenyerek, vonjuk be vele.

6. A tetejére hibiszkuszokat tegyünk díszítésnek, majd hideg helyen dermesztjük. Csodálatosan mutatós karácsonyi csemege, az íze fenséges!


Mákos püspökkenyér hibiszkusszal recepthez kapcsolódó receptek

Mákos püspökkenyér hibiszkusszal

Mákos püspökkenyér hibiszkusszal

Tavalyról maradt kandírozott hibiszkuszom. Eldöntöttem, hogy mákkal készítem el az újabb gyümölcskenyér-változatomat. Annyira tetszik a színe, hogy fantasztikusan lehet díszíteni vele a desszerteket! De nem utolsósorban finom az íze is. Sokan…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés