Mákos tészta muffin

Mákos tészta muffin

Mákos tészta egy kicsit másképpen, egy kicsit különlegesebb formában.

6 személyre

  • 200 gr széles metélt tészta
  • 2 evőkanál vaj/margarin
  • 100 gr porcukor
  • 3 db tojás
  • 175 gr tejföl
  • 100 gr darált mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál olaj a formát kikenni
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát (ha hosszabb fajta, eltördeljük) sós, bő vízben puhára főzzük, átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A sütőt előmelegítjük.

Egy 12 db-os formát vékonyan kikenünk olajjal és muffin papírral kibéleljük.

Egy tálban a vajat/margarint a porcukorral elkezdjük keverni, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a darált mákot és jól elkeverjük.

Beleforgatjuk a lecsepegett tésztát.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztás masszába forgatjuk.

A 12 mélyedésbe egyenlően elosztjuk a tésztát. (Én erre egy fagylaltos kanalat használtam.)

180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

A formában hagyjuk kb. 10 percet, majd ha már hűlt annyit, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor a papírt szépen lehúzzuk róla.

Porcukorral meghintve kínáljuk.