Mákos túrótorta recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
18

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igen, tudom, hogy kissé elmaradtam ezzel a recepttel ... de ma végre hozom nektek, méghozzá sok-sok szeretettel! ;) Hát én is elkészítettem ezt a csodás, nem túl édes mákos túrótortát. Bevallom, hogy nekem nem a legszebben sikerült ... szerintem az volt a baj, hogy kicsi volt a kanál, mert ha nagyobb kanállal rakosgattam volna egymásra a krémeket, akkor csíkosabb (pókhálósabb), vagyis szebb lett volna. De sebaj, mert így is nagyon ízlett a családomnak, hamar elfogyott az utolsó morzsáig. :) Kinek ajánlom az elkészítését? Mindenkinek, aki szereti a túrós vagy a mákos desszertet. Az omlós pitetészta telis-tele van mákos, túrós töltelékkel. Ne ijedjünk meg, hogy a sütési idő után a töltelék elég lágy, rezgős állagú ... ugyanis kihűlés közben még szilárdulni fog. Nem bonyolult az elkészítése, ezért kezdő háziasszonyok is bátran neki állhatnak ... nah, de akkor már jöjjön a recept! ;)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelék hozzávalói:

  • 500 g tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 130 g mák (egész)
  • 30 ml vanília aroma

Elkészítés

Elkészítés: (csatos tortaforma átmérője: 26 cm)

1. A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.

2. A tojást először a cukorral, majd a margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet bele szitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

3. Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb. 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

4. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.

5. Kivesszük a hűtőből a tésztát és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.

6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.


Mákos túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Mákos túrótorta

Igen, tudom, hogy kissé elmaradtam ezzel a recepttel ... de ma végre hozom nektek, méghozzá sok-sok szeretettel! ;) Hát én is elkészítettem ezt a csodás, nem túl édes mákos túrótortát. Bevallom, hogy nekem nem a legszebben sikerült ... szerintem…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés