Máktorta meggyes krémmel recept

Máktorta meggyes krémmel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1457

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mákos tésztához igen jól illik ez a meggyes krém, és a bónuszként rácsorgatott csokoládé sem rontja el, sőt.....

6 személyre

  • Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg Rama margarin (v. vaj)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Meggyes krém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor ízlés szerint
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 30 dkg meggy (cukrozott)
  • csokoládé a díszítéshez

Elkészítés

A porcukrot keverjük habosra a margarinnal és a két egész tojással, majd adjuk hozzá a tejet is. Ezután állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a sütőporral, és a darált mákkal összekevert lisztet. Addig keverjük, hogy a tészta szép sima legyen.

A tortaformát vékonyan zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

A meggyet pár órával a felhasználás előtt magozzuk ki, majd cukrozzuk le. Ezután alaposan csepegtessük le, majd kb a felét botmixerrel pépesítsük.(én este cukroztam le, hogy jól átjárja a cukor a gyümölcsöt)

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük hozzá a pépesített meggyet. (kanalanként adjuk hozzá a meggyet, nehogy túl lágy legyen a krém)

A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd szintén apránként, óvatosan keverjük hozzá a meggyes krémhez.

A teljesen kihűlt tortát, éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó tésztalapot kenjük meg a meggyes-habos krémmel. Ezután a maradék meggyet ízlés szerint osszuk el a krém tetején. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután ízlés szerint csorgassuk a tortára.

Az elkészült tortát helyezzük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.


Máktorta meggyes krémmel recepthez kapcsolódó receptek

Máktorta meggyes krémmel

Máktorta meggyes krémmel

A mákos tésztához igen jól illik ez a meggyes krém, és a bónuszként rácsorgatott csokoládé sem rontja el, sőt.....

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés